Hyvä syy herkutella
Leivos maistuu teatterilta ja suosikkisuklaalta

Teatterin läheisyys niin sijainniltaan kuin harrastuksenakin sai Vuokon kehittämään ensimmäisen leivoksensa näytelmän innoittamana. Leivokseen kiteytyy yrittäjän innostus alaansa ja teatteriin. ”Alettuani yrittäjäksi ajattelin, että minulla on valta tehdä mitä haluan. Idea vain tuli jostain. Tiesin, että Jari Tervon Esikoinen oli tulossa näytelmänä Lappia-talolle. Kun olen teatteri-ihminen, kokenut teatterin omaksi jutuksi ja suhtautunut siihen tunteella, halusin yrittäjäurani esikoisleivoksena tehdä Esikoinen-leivoksen.”

On olemassa klassisia leivosreseptejä mutta Vuokko halusi luoda jotain omaa. ”Teatterilta tuli vinkki, että Esikoisessa syödään pullavauvaa, eli mokkapaloja. Olen lukenut kirjan jo kahteen kertaan ja kolmas kerta on menossa. Siinä Jari kertoo, miten Esme-täti tekee pullavauvan. On kahvikupin mitalla sokeria, leivinjauhetta, rasvaa ja niin edelleen. Koko ohjetta kirjasta ei saa.”
Vuokko keksi muokata reseptistä oman versionsa ja yhdistää leivokseen tuttuja mausteita 70-luvulta. ”Jari syö kirjassa Da Capo -suklaata. Halusin laittaa siitä makuja mukaan.”
Ennen kuin esikoinen pääsi vitriiniin, se kävi läpi tuotekehittelyä. Ulkonäkö sai mokkaruudun muodon ja maku kävi asiakkaiden testattavana. ”Teimme leipurin kanssa erilaisia versioita ja maistatimme niitä asiakkailla. Nyt leivos on valmis.” Siellä, Kansankatu kolmessa, Vuokon esikoisleivos on valmiina pääsemään kaveriksi kahvikupillisellesi.
Leipomoyrittäjää inspiroinut näytelmä Esikoinen nousee Rovaniemen Teatteriin 25. syyskuuta. Tutustu tapaukseen teatterin verkkosivuilla: rovaniementeatteri.fi/Ohjelmistossa/ESIKOINEN.
Kommentit
Lähetä kommentti