”Haluamme juhlia yhdessä yleisön kanssa” -toiminnanjohtaja Sari Alatalo

”Meillä on tulevana vuonna monta aihetta juhlaan. Teatteri täyttää 70 ja kiertuetoiminta 50 vuotta. Me haluamme juhlia yhdessä yleisön kanssa ja ideoimme vuoteen tapahtumia ja yllätyksiä. Viemme juhlaa myös kiertueelle.”, Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo paljastaa.

Rovaniemen Teatterissa on meneillään vilkas sesonki. Papin perheen ja Hovinpohjan esitykset pyörivät ja Joulutarinan ensi-ilta on pian käsillä. Eila, Rampe ja Likka sekä Sammakon satumainen elämä kiertävät Lappia ja lisäksi Reissuteatteri vierailee hoivakodeissa. Kun siirrämme katseen tulevaan kevääseen, sieltä löytyy hulluttelua kartanoelämän kulisseissa ja lastenesitys kirjallisuuden merkkiteoksesta. Kyseessä ovat kauden ensi-illat Aateliskalenteri ja Seitsemän koiraveljestä.

”Aateliskalenteri on uusi ja hauska näytelmäteksti, ja käsittelee myös arvokysymyksiä. Määrittääkö ihmisen aseman se, mihin hän syntyy? Kun taas Seitsemän koiraveljestä on klassikkoteos ja yhdistää sukupolvia. Se pohjautuu Mauri Kunnaksen rakastettuun kirjaan, jota moni ikäpolvi on lukenut. Näytelmään liittyy myös erityinen uutinen, koska Rovaniemen kaupunki on päättänyt tuoda kaikki kakkosluokkalaiset teatteriin kerran vuodessa. Se tukee kulttuurikasvatuksen saavutettavuutta ja säännöllisyyttä. Lapset saavat tasavertaisen mahdollisuuden osallistua taiteeseen ja kehittää luovia taitoja.” 

Keväällä juhlan paikkoja löytyy myös historiasta sekä yhteistyöstä. Teatterisäätiö ja Rovaniemen Teatteri valmistelevat uutta historiikkia. Lisäksi Rovaniemen, Kemin ja Kajaanin teatterit vievät esityksiään toistensa kotikaupunkeihin. Syksylle valmistuu Cabaret-musikaali. 

”Pitkästä aikaa me tarjoamme katsojille kansainvälisen ja tunnetun hittimusikaalin. Sekin on jo iso juhlan aihe. Toteutamme sen yhteistyössä Rimpparemmin kanssa.” 

Yhdeksi vuoden teemoista Rovaniemen Teatteri nostaa vastuullisuuden. Se julistautuu vastuunkannattajaksi, joka tekee kestäviä ja ympäristöä kunnioittavia valintoja tukeakseen paikallista hyvinvointia.

”Me nostamme esiin ekologisuuden, jota me jo toteutamme omassa toiminnassamme, emme huomion vaan ympäristön vuoksi. Meidän tekeminen perustuu pitkälti ihmisten tekemään työhön ja kulutus on maltillista. Lavastuksen, puvustuksen, tarpeiston ja maskeerauksen tarpeisiin hankitaan harkitusti materiaaleja ja ne ovat kierrätykseen kelpaavia. Kierrätämme paljon, lajittelemme jätteet entistä tarkemmin, pyrimme suosimaan lähialueen palveluita ja kannatamme keskitettyjä kuljetuksia. Tuemme ryhmien bussimatkoja ja järjestämme yhteiskyytejä lähikylien asukkaille. Myös kiertuetoiminta on suunniteltu taloudelliseksi. Meille vastuullisuus on myös sosiaalista vastuuta, teemme esimerkiksi yleisötyötä, joka edistää osallisuutta, saavutettavuutta ja vuorovaikutusta.”

Sari Alatalo haastaa lappilaiset miettimään, millä tavoin voimme ottaa vastuuta, jotta tulevilla sukupolvilla olisi vähintään yhtä hyvät toimintamahdollisuudet kuin meillä. 

”Mietitään jokainen omasta toiminnasta vähintään viisi tekoa ekologisuuden edistämiseen. Se kannattaa kyllä. Kun alkaa tehdä valintoja tavoitteiden eteen, on myös onnellisempi.”


Pysyttäydy ajan tasalla Rovaniemen Teatterin juhlavuoden tapahtumista tilaamalla teatterin uutiskirje. Pääset tilaamaan kirjeen verkkosivulta rovaniementeatteri.fi/liity-sahkopostilistalle

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ohjaaja Perttu Leinonen: Nyt unelma on toteutumassa

Ohjaaja-dramaturgi laittaa teatterilla hännät heilumaan

Lavastaja seikkaili Amerikan kautta teatterilavoille