torstai 4. toukokuuta 2017

Eljas Liinamaa: ”Osaammeko me suomalaiset lentää?

Rovaniemen Teatteriin valmistuu syyskuuksi satunäytelmä Pessi ja Illusia. Näytelmän ohjaa Eljas Liinamaa, joka ottaa esityksellä kantaa Suomi 100 -vuoden teemoihin yhdessä tekemisestä ja suomalaisesta mielenmaisemasta.

- Yrjö Kokko on kirjoittanut sodan jälkeisen maan tarinan. Esityksen ohjaaminen on minun panokseni Suomi 100 -asiaan. Missä menet Suomi nyt, kun olet kasvanut aikuiseksi? Pystymmekö elämään yhteisönä harmonisesti ja ylläpitämään ystävyyttä yli rajojen? Osaammeko me suomalaiset lentää? Onko meillä vielä lapsen uskoa jäljellä ja annammeko me tilaa mielikuvitukselle? 

Kun lastennäytelmä on valmistunut ensi-iltaansa, Eljas Liinamaa siirtyy työstämään Esko Janhusen kirjoittamaa, aikuisille suunnattua esitystä Veljet keskenään. Sen näytökset alkavat tammikuussa 2018 Lappia-talon pienellä näyttämöllä ja Lapin kiertueella. Kaksi näytelmää antavat näkökulmia samoihin teemoihin ja muodostavat kokonaisuuden.

- Esitykset linkittyvät löyhästi paitsi hengeltään myös yhden henkilöhahmon kautta. Minkälaisen maailman jälkipolville siirtää ihminen, joka on elänyt läpi menetysten, vastakkainasettelujen ja sotien? Onko siinä maailmassa uskoa, toivoa ja rakkautta? Siten Pessi ja Illusia voi olla kiinnostava hänelle, joka näkee Veljet keskenään. Teemme esityksen 3–7 -vuotiaille mutta sitä katsomaan voivat ihan hyvin tulla aikuisetkin.

Pessi ja Illusia -näytelmä valmistuu parhaillaan Lappia-talolla. Esitykset alkavat 2. syyskuuta. Kurkkaa näytelmän tarina ja esitysajat Rovaniemen Teatterin verkkosivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti