tiistai 26. syyskuuta 2017

Ravintolapäällikön persoona sopii teatteriin

Lappia-talon ravintolassa kaikuvat nauru ja vetävät askeleet, kun ravintolapäällikkö Anu Ahokangas on saapunut teatterimaailmaan. Anu on tullut teatterille Arktikum-palvelut Oy:stä, jossa hän viimeisen vuoden hoiti Korundin ravintolaa. Anu on rovaniemeläisille tuttu kasvo myös Coffee Housesta, jossa hän teki töitä vuoropäällikkönä ja pokkasi kahvilaketjun Master Barista -pokaalin. Kun Lappia-talon ravintoloitsija Cafe & Bar 21:n Juha Eskelinen pyysi Anua päällikön pestiin, hänelle nousivat ensimmäisenä mieleen hulvattomat persoonat. 

- Ensimmäisenä ajattelin, että sopisin varmasti hyvin porukkaan. Että teatteriväellä on yhtä lennokkaat jutut kuin minullakin. Nyt kun olen aloittanut teatterilla, niin näyttää olevankin. Persoonana sovin tänne hyvin.

Anun työpaikka on keskellä Lapin pääkaupunkia Alvar Aallon talossa, jossa käy kymmeniä tuhansia vieraita vuodessa. He ovat pitämässä arkea loitolla esityksissä, viettämässä perhejuhlia, järjestämässä kongressia tai osallistumassa siihen. Ravintolapäällikölle suunta on selvä. Se on kohti mahdollisimman hyvää ja teatterin henkeen sopivaa palvelua.  

- Työni on ravintolan ylläpitoa, tilaisuuksien hoitoa, tarjoiluiden suunnittelua ja teatteriyleisön palvelemista. Tässä on Aallon puitteissa selvä konsepti. Meillä on arvokkaat puitteet, jota ylläpitämällä tarjoamme hyvää ja laadukasta palvelua. Palvelu on myös rentoa ja hauskaa, koska tämä on kuitenkin teatteri. Haluan, että teatterikokemus alkaa jo ravintolasta, että siellä olisi ihmisillä yhtä hauskaa kuin esityksissäkin. 

Ravintola-alan ammattilaisen lähtiessä itse viettämään vapaa-aikaa suunta ei välttämättä ole ensimmäisenä ruokaravintolaan. Ellei sitten istu selin tapahtumiin.

- Kun käyn ravintolassa, kiinnitän automaattisesti huomiota palveluun. Toki se on inspiroivaa, koska saan vinkkejä siitä, mihin pitää itse kiinnittää huomiota omassa työssä. Mutta jos haluaisin rentoutua ravintolassa ilman, että automaatti lähtee päälle, minun pitäisi istua kasvot seinää kohti, nauraa Anu. 

Ravintolapäällikkö säteilee ideoita ja aikoo uudistaa teatteriravintolan makumaailmaa niin syötävissä kuin juotavissakin kauden mittaan. Tarjoilut saavat inspiraatiota ohjelmiston näytelmistä. 

- Meidän uusi nimikkotuote on juustokakkupikari, jonka tekee meidän oma kondiittori, Anu hänkin. Räätälöimme näytöksiin omia tuotteita, joko drinkkejä tai syötäviä taikka molempia. Jääköön vielä yllätykseksi, millaisia ne ovat. 

Jos uteliaisuutesi heräsi, käy Rovaniemen Teatterin ravintoloissa makustelemassa. Tervehdi samalla ravintolapäällikköä tai ota häneen yhteyttä suunnitellaksesi oman juhlasi tai tilaisuutesi tarjoiluita iloisessa yhteistyössä. Löydät Anun yhteystiedot ravintolan verkkosivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti