perjantai 20. tammikuuta 2017

Esiintyminen on heittäytymistä

Tuntemattomaan hyppääminen on tuttua muun muassa tanssija-koreografi Atte Herdille, joka on ryhtymässä paikkausharjoituksen kautta Tulitikkuja lainaamassa -komediaan näyttelijän sijaiseksi. Aten tehtävänä näytellä poliisia, Hyvärisen isäntää sekä olla mukana tanssikohtauksissa. Lista kuulostaa muhkealta mutta on ammattilaiselle haasteena kiinnostava.

- Ajattelin, että on hauskaa päästä tekemään jotain uutta. Valmistauduin rooleihin lukemalla tekstiä, katsomalla tallennetta ja kirjoittamalla ylös, mitä kohtauksissa tapahtuu. Kirjoittaminen on minulle luonteva tapa lähteä tekemään paikkausta. Sillä tavalla roolit jäävät mieleen helpommin. Kohtausten harjoitukset näyttämöllä ovat sujuneet mukavasti. Näytelmä on tuttu, koska olen suunnitellut ja harjoituttanut koreografiat siihen, Atte taustoittaa.

Atte on lähtöisin Tanssiteatteri Rimpparemmistä ja suorittaa siviilipalvelustaan Rovaniemen Teatterissa. Hän on jatkanut teatterissa rimpparemmiläiseen tyyliin hankkiutuen moneen mukaan. Atte on esiintynyt Joulutarinassa ja Vänän musiikkibaareissa, suunnitellut koreografiat Tulitikkuja lainaamassa -komediaan sekä kahteen Huojuvan talon kohtaukseen ja lisäksi ajanut ääniä Tulitikkuja lainaamassa -näytöksissä.

- Työ on ollut aika lähellä sitä, mitä olen tehnyt Rimpparemmin mukana. Se on pieni teatteri, ja olen ottanut siellä omakseni esiintymistä, koreografioiden suunnittelua ja tekniikkaa.

Kevään aikana Attea nähdään Tulitikkuja lainaamassa -näytöksissä, Huojuvan talon tekniikassa sekä Rimpparemmin uusissa esityksissä, jotka ovat valmistumassa Wiljamiin.

- Rimpparemmillä on tulossa Rovaniemelle taiteilijoiden iltoja. Olen tehnyt Helmi Järvensivulle ja Laura Kallakselle dueton, lisäksi esiinnyn Antti Lindholmin kanssa Lauran teoksessa.

Joko sinä olet nähnyt 70-luvun meiningin, maalaiskylän poliisin ja Hyvärisen isännän Tulitikkuja lainaamassa -komediassa? Jos et, alkaa olla viimeiset hetket käsillä, koska näytelmä poistuu teatterin ohjelmistosta 18. helmikuuta. Jos olet komedian katsonut, heittäytyvä esiintyjä on hyvä syy kokea se toiseenkin kertaan.

Näet näytelmän esityskalenterin täältä: www.rovaniementeatteri.fi/ohjelmisto/esitykset/tulitikkuja-lainaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti