torstai 28. huhtikuuta 2016

Pikavoitto pitää arjen loitolla

Kevään alkaessa kysyimme lappilaisilta, onko arki heille kuin ympyrärata, jota juna puksuttelee tasatahtia ikkunoiden näyttäessä samoja maisemia kaikissa harmaan sävyissä. Ehdotimme hyppäämään kyydistä teatterin kohdalla ja pitämään ankeuden loitolla esityksissämme. 

Julkaisimme samalla kisan, jonka osallistujat saivat arvioida, mikä näytelmistämme katkaisisi arjen parhaiten. Voittajalle lupasimme vapaaliput teatteriin hänelle itselleen ja hänen yhdeksälle ystävälleen. Onni suosi Tuija Alariestoa, joka halusi viedä työkaverinsa Pikavoittoon. 
- Voitto tuli yllätyksenä. Kun kuulin voittaneeni, luulin sitä pilaksi. Mutta koska viesti tuli tutulta teatterilta, ajattelin, että ehkä tämä on sitten totta. Valitsimme tarjonnasta Pikavoiton siksi, että se oli useimmilla näkemättä ja käsikirjoittaja kuulosti hyvältä.  

Arki loitolla -kisan voitto sattui osumaan teatterinystävälle, joka käy katsomassa paljon esityksiä ja hakee niistä sisältöä ja ajateltavaa.
- Käyn teatterissa aika usein, joten se on samanaikaisesti tavallista, tuo mukavaa sisältöä elämään ja herättää ajattelemaan. Antaa se myös juhlaa keskelle arkea. Mutta teatterin tarkoitus ei ole mielestäni olla pelkkää viihdettä, vaan sen pitää ja se usein saa myös ajattelemaan ja pohtimaan asioita uusista näkökulmista. 

Tuijan työkavereiden teatteri-ilta sujui Pikavoiton tarinan parissa ja täytti odotukset. 
- Odotukset olivat porukalla tietysti korkealla, ja nehän myös täyttyivät. Sanoipa joku kuulemma, että "pitäisi käydä teatterissa useamminkin!" 

Sinulla on mahdollisuus kokea Pikavoitto Rovaniemellä enää kerran, 30. huhtikuuta klo 16 Lappia-talon vinttinäyttämöllä. Sen jälkeen näytelmä käy vielä tuomassa tragikomediaa Utsjoelle, Inariin ja Ivaloon 9.-11. toukokuuta. Kun haluat päästä katkaisemaan tavallisen viikon rutiinit Pikavoiton avulla, klikkaa teatterin verkkosivuille ja varmista paikkasi komedian katsomosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti