perjantai 18. maaliskuuta 2016

Mahdollisuus kokea jotain uutta

Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, teatteristakaan

”Koskaan en ole käynyt teatterissa ja nyt käyn” kuului otsikko ilmoitukselle, jolla teatterimme sai hakemuksia Menuteatterin katsojiksi. Pääsyvaatimuksena oli, että teatteri on hakijalle outo laji ja houkuttaisi nyt testaamaan. Yhteydenottojen joukosta onni suosi Katariina Kiviniemen seuruetta, joka ajeli Lappia-talolle akselilta Ivalo-Kemijävi. Leipomoalan yrittäjä Katariina kertoo teatterin olleen mielessä muttei kuuluneen hänen arkeensa. 
- Monen monta kertaa olin aiemmin aikonut lähteä teatteriin, mutta aina oli jäänyt lähtemättä. Siksipä hetken mielijohteesta kirjoitin vastausviestin ilmoitukseen sähköpostilla.

Etukäteen Katariina tiesi esityksen nimen Menuteatteriksi ja että heitä odottaisi kierros kulisseissa ennen näytöksen alkua.
- Odotimme mukavaa iltaa hyvässä seurassa ja mielenkiintoista esitystä. Saavuttuamme teatteriin meidät vietiin kattavalle kierrokselle kulisseihin. Meille kerrottiin Alvar Aallon suunnitteleman talon historiasta ja vastikään valmistuneesta remontista. 

Matkan varrella vastaan tuli monta ihmetyksen aihetta. Esityksen rakentuminen vaatii yllättävän paljon aikaa ja monen ammattilaisen työpanosta. Lisäksi illan esitys Menuteatteri säväytti.  
- Ilta oli suurenmoinen kokemus, ihan tuli wow-olo kun lähdimme kohti kotia! Oli yllättävää huomata, miten paljon työtä täytyy tehdä mm. puolesta vuodesta vuoteen ennen esitystä. Näytöksessä vatsalihakset saivat tehdä työtä, kun nauroimme niin paljon. 

Katariinan seurue koki saaneensa jotain arvokasta; täysin uuden elämyksen. Teatteri-ilta ei jäänyt yhteen vaan saa jatkoa, kun yrittäjä järjestää arjestaan aikaa. 
- Olimme kiitollisia siitä, että saimme kokea uuden elämyksen - teatterielämyksen! Viihdyimme erittäin hyvin ja varmasti aiomme tulla uudelleen mahdollisimman pian. 

Jos haluat kokea saman kuin Katariina, pidä kiirettä. Menuteatteri kun naurattaa ja liikuttaa katsojia enää kerran, lauantaina 19. maaliskuuta kellariteatterissa. Jos kiinnostuit sanomaan esitykselle kyllä, klikkaa teatterin verkkosivuille (www.rovaniementeatteri.fi/ohjelmistossa/menuteatteri) tai asioi Lappia-talon lippukassalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti