tiistai 9. kesäkuuta 2015

Oma tunnelmansa, kertoo Sirpa Vuolio

"Teatterissa mieli rentoutuu."
Rovaniemeläiselle Sirpa Vuoliolle teatteri on yksi hivenaineista. Vai mitä ajattelet ihmisestä, joka astuu katsomoon yli kymmenen kertaa vuodessa? Sirpa on kasvanut teatteriin ja on lapsesta saakka tottunut seuraamaan esityksiä. Suvusta löytyy taiteilijasieluja ja yksi heistä, isotäti Regina vei sukulaistyttöään vanhalle teatteritalolle 70-luvulla.

Nykyään Sirpa aloittaa teatterivuotensa avajaisissa kokeilemalla, mikä tarjonnasta vaikuttaisi kiinnostavimmalta. Kuitenkin kaikki käy. ”Katson pääsääntöisesti kaikki näytelmät”, Sirpa kertoo. Teatteriin on mukava mennä hyvässä seurassa. Sirpa on vienyt mukanaan omaa poikaansa kavereineen sekä vanhempiaan ja ystäväporukkaa. Myös työpaikalta on joskus irtauduttu teatteriretkelle. Yleensä Sirpa saa ajatuksen lähteä ja vetää muut mukanaan. ”Toki yhdessä valitaan, mitä mennään katsomaan ja milloin.”, nauraa Sirpa.

Mikä sitten saa hänet käyttämään aikaansa teatteriin moninkertaisesti tavallista suomalaista enemmän? ”Teatterista tulee hyvä ja rentoutunut mieli. Jotkut esitykset jäävät puhuttelemaan ja jotkut naurattavat vielä jälkeenpäinkin.”, teatterinharrastaja kuvailee. Parhaimmat muistot hänellä on lempimusikaalistaan Sound of Music, upeasta Marilynistä, samoin kuin Soittokiellosta. Myös lastennäytelmät ovat jääneet mieleen. ”Lastenjutut tehdään Rovaniemen Teatterissa täysillä. Ihania ovat olleet esimerkiksi Viiru ja Pesonen, Sammakkoprinsessa ja Kuningas Ei.”

Sirpa löytää kaikista esityksistä jotain erityistä. ”Näytelmissä on omalla laillaan aina joku oma juttunsa, vaikka kaikki eivät huippuja olisikaan. En ole kertaakaan lähtenyt kesken pois. Teatterissa on oma tunnelmansa.” Veisikö joku joskus Sirpan sinne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti